loading...
контакти | за нас | новини
национален телефон
за информация:

0700 17 112
НАЧАЛОСПЕШНО ДОСИЕРАЗШИРЕНО ДОСИЕОТСТЪПКИ ПРИ ПАРТНЬОРИONLINE ПРОДАЖБИЦЕНИ

УМБАЛ „Александровска” организира безплатни прегледи за рак на кожата

https://ehelp.bg/images/custom/aleksandrovska.jpgНа 14 май (сряда), УМБАЛ „Александровска” отново ще бъде един от центровете на ІХ-та Национална кампания за скрининг и профилактика на кожния рак "ЕВРОМЕЛАНОМА 2014", която се провежда по инициатива на Европейската асоциация по дерматология и венерология и Българското дерматологично дружество. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Кампанията се организира с цел да се повиши общественото внимание към кожния рак, чиято заболеваемост показва постоянни тенденции към нарастване.

Меланомът е най-сериозният вид рак на кожата, но когато се установи рано, той се лекува оперативно. При напреднал стадий лечението е продължително и комплесно. Метастазиралият меланом е най-агресивната форма на кожен рак. Около 200 000 души годишно заболяват в света от меланом, като за една трета от тях изходът е фатален. В България случаите на меланом за по-малко от 50 години са се увеличили около 5 пъти. Всяка година се установяват 500 нови случая, от които приблизително 50% умират. Смъртността от този вид рак нараства, а тенденцията е още по-тревожна поради факта, че повечето диагностицирани са на възраст до 65 години.

Дерматолози от Клиниката по кожни и венерически болести ще консултират гражданите от 8.30 до 13.00 ч., в кабинети №121 и 122 на партерния етаж на клиниката.

Телефон за предварително записване: 02/ 9230 495

Прегледи ще има и в ДКЦ „Александровска” без предварително записване.

Д-р Виолета Нанкова, кожен кабинет №103 , от 9 до 13ч.

Д-р Румяна Грънчарова, кожен кабинет №103, от 14 до 16ч.

Д-р Петьо Брезоев - кожен кабинет №104, №104; от 8.30 до 12ч.

Източник:  zdrave.net

От дата:  12.05.2014 10:33:07

Сподели новината във Facebookвсички новини

В ПАРТНЬОРСТВО С: Българска асоциация на пострадали при катастрофи Българска асоциация за закрила на пациентите Български червен кръст Съюз на българските автомобилисти Министерство на здравеопазването
Изпълнителна агенция по трансплантация
Европейски интернационален портал От ВАС за ВАС  -  European portal From YOU for YOU international