loading...
контакти | за нас | новини
национален телефон
за информация:

0700 17 112
НАЧАЛОСПЕШНО ДОСИЕРАЗШИРЕНО ДОСИЕОТСТЪПКИ ПРИ ПАРТНЬОРИONLINE ПРОДАЖБИЦЕНИ

Таня Андреева: От Брюксел сме извоювали над 140 млн. лв. за Спешната помощ

Спешната помощ е фокус в споразумението за партньорство с Европейския съюз, над 140 милиона сме извоювали от Брюксел. Това обяви в сутрешния блок на Би Ти Ви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Над 20 милиона лева от бюджета ще влязат в Спешната помощ - за оборудване, линейки и подобряване на условията на труд, обясни д-р Андреева. Тя обеща, че заплатите в Спешната помощ ще бъдат увеличени.

Медиците от столичната Спешна помощ днес посрещат с жива верига новия си шеф, информира БНТ. За временно изпълняващ длъжността беше назначен директорът на Националната здравна инспекция за Софийска област д-р Александър Златанов. Според Таня Андреева реакцията на протестиращите е истерична.

Тя посочи, че столичните спешни медици искат единствено вдигане на заплатите и запазване на старото ръководство, а само асоциацията на работещите в спешната помощ е предложила конкретни мерки за преодоляване на проблемите.

Таня Андреева каза, че администрацията в столичната Спешна помощ е получавала 40% по-високи заплати от лекарите. По думите й ресурсът е бил изразходван неефективно и сега даже само чрез преразпределянето му може да бъдат вдигнати възнагражденията на лекарите, сестрите и фелдшерите.

Министър Андреева подчерта, че всяка вечер се чува с премиера Пламен Орешарски и го държи в течение за исканията на медиците. Според нея никакви министерски промени няма да доведат до промяна, докато всички участници в системата не се ангажират да подобрят това, което зависи от всеки един от тях. "Хайде да не отговарям за греховете на всички, аз отговарям за греховете от последната една година", каза д-р Андреева.

Източник:  www.dnevnik.bg

От дата:  03.06.2014 12:39:01

Сподели новината във Facebookвсички новини

В ПАРТНЬОРСТВО С: Българска асоциация на пострадали при катастрофи Българска асоциация за закрила на пациентите Български червен кръст Съюз на българските автомобилисти Министерство на здравеопазването
Изпълнителна агенция по трансплантация
Европейски интернационален портал От ВАС за ВАС  -  European portal From YOU for YOU international