loading...
контакти | за нас | новини
национален телефон
за информация:

0700 17 112
НАЧАЛОСПЕШНО ДОСИЕРАЗШИРЕНО ДОСИЕОТСТЪПКИ ПРИ ПАРТНЬОРИONLINE ПРОДАЖБИЦЕНИ

Европейска седмица на мобилността 2013

Чист въздух – ти си на ход” – под по това мото между 16 и 21 септември в София бе проведена тазгодишната Седмица на мобилността. Традиционната европейска кампания има за цел да привлече повече внимание върху устойчивите форми на транспорт в градовете – ходенето пеша, колоезденето, обществения транспорт  и електрическите превозни средства.

 

 

 

 

 

През цялата седмица ние от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, проведохме многобройни анкети както сред пешеходците, така и сред велосипедистите по софийските улици. Анкетите имаха за цел да съберат впечатленията на гражданите относно пътната обстановка и да провокират  отговорно и безопасно поведение, съобразно предпочитания вид транспорт.

 

 

 

“Денят без автомобили” – 22ри септември бе финалният ден на Седмицата на мобилността и кулминацията на кампанията.  В специално обособената зона в центъра на София, различни организации  и институции представиха възможни решения за една по-чиста столица.

Българската асоциация на пострадалите при катастрофи се включи в инициативата чрез раздаването на светлоотразители за децата и велосипедистите, и разпространение на  листовки и  информационни материали свързани с пътната безопасност.

Източник:  Лора Дъбова и Елиза Нотева

От дата:  24.09.2013 17:45:02

Сподели новината във Facebookвсички новини

В ПАРТНЬОРСТВО С: Българска асоциация на пострадали при катастрофи Българска асоциация за закрила на пациентите Български червен кръст Съюз на българските автомобилисти Министерство на здравеопазването
Изпълнителна агенция по трансплантация
Европейски интернационален портал От ВАС за ВАС  -  European portal From YOU for YOU international